Life Force
1985-lifeforce

Life Force

La naştere, eşti înzestrat cu forţă vitală suficientă pentru toată viaţa, asta dacă nu îţi este furată de altcineva.
Fiecare jucător începe misiunea cu o cantitate minimă de forţă vitală. Dacă aceasta expiră, el este eliminat din misiune. Jucătorii pot câştiga forţă vitală suplimentară împuşcându-şi adversarii, distrugând ţinte sau utilizând puteri speciale. Puterile speciale disponibile sunt:
Creşterea forţei vitale:
Punctele speciale sunt transformate în forţă vitală. Ţine apăsat butonul corespunzător pentru 2 secunde cât eşti activat şi fiecare punct special este transformat într-o unitate de forţă vitală. Apoi, punctele speciale sunt resetate la zero. Această putere poate fi activată doar atunci când ai mai puţin de 15 puncte speciale.

Îngheţare:
Când un jucător este dezactivat, forţa sa vitală este îngheţată până când acesta este reactivat. Pentru a activa această putere, apasă butonul corespunzător atunci când eşti dezactivat. Se scade câte un punct special la fiecare 2 secunde pe parcursul utilizării puterii. Forţa vitală revine la normal când jucătorul este reactivat sau când punctele speciale s-au epuizat.

Scurgerea vieţii:
Permite transferarea forţei vitale de la jucătorul ţintit la cel care ţinteşte. Pentru a utiliza această putere, ţinteşte un jucător şi menţine ţinta până când auzi semnalul sonor al rachetei. În fiecare secundă în care menţii arma ţintită asupra adversarului, este transferată o unitate de forţă vitală. Acest transfer continuă până când ţintirea este întreruptă sau până când forţa vitală a oponentului este epuizată.

Recolta de forţă vitală:
Permite transferarea forţei vitale de la toţi oponenţii la cel care utilizează această putere. Pentru a o activa, trebuie să acumulezi mai mult de 15 puncte speciale şi să ţii apăsat butonul corespunzător timp de 2 secunde cât eşti activat. Îţi sunt scăzute 15 puncte speciale din start şi câte 1 punct speciale pentru fiecare 2 secunde în care este utilizată puterea. Pentru fiecare secundă în care puterea are efect, toţi jucătorii pierd câte o secundă de viaţă, în timp ce jucătorul ce a activat opţiunea primeşte 2 secunde de viaţă. Puterea îşi pierde efectul când jucătorul ce a utilizat-o este dezactivat sau îşi epuizează punctele speciale.
Cât timp este utilizată această putere specială, costumul jucătorului respectiv emite un semnal sonor la intervale de câteva secunde, luminile nu se aprind iar arma nu poate trage.
Menţiuni:
Misiunea poate fi jucată individual, pe echipe sau pe parteneri.
Dacă un jucător are disponibile puterile speciale Creşterea forţei vitale şi Recolta de forţă vitală, atunci Recolta de forţă vitală are prioritate.
Când un jucător activează puterea specială Recolta de forţă vitală, toţi ceilalţi jucători sunt anunţaţi că pierd forţă vitală, printr-un semnal sonor ascuţit la intervale de câteva secunde. Pentru a opri efectul acestei puteri speciale, jucătorii trebuie să îl caute pe cel ce a utilizat putera şi să îl dezactiveze.
Jucătorii primesc un avertisment sonor („Time Low”) când au la dispoziţie mai puţin de un minut de forţă vitală şi un altul („Time Critical”) când au mai puţin de 30 de secunde rămase.
Misiunea se încheie când expiră timpul sau când rămâne în joc un singur jucător sau o singură echipă.
Jucătorii sunt dezactivaţi printr-o singură împuşcătură.
Navigatorul-Gardianul nu este activ.

Nivel de îndemânare Forţă vitală iniţială Forţă vitală câştigată prin împuşcarea adversarului
1 – Recrut 7 minute şi 30 secunde 10 secunde
2 – Artilerist 7 minute şi 0 secunde 9 secunde
3 – Soldat 6 minute şi 30 secunde 8 secunde
4 – Căpitan 6 minute şi 0 secunde 7 secunde
5 – Stăpân al Stelelor 5 minute şi 30 secunde 6 secunde
6 – Maestru al Laserelor 5 minute şi 0 secunde 5 secunde
7 – Elită a Laserelor 5 minute şi 0 secunde 5 secunde

Punctaj

Acţiune                                  Puncte    Puncte speciale             Menţiuni
Împuşcarea adversarului        100                 1                   Câştigă timp în plus

Împuşcarea coechipierului     -50                  0                                   -

Rezervă un loc în arenă acum!